În iarba …


   feb. 07

Voi aruncati samburii de caise?

samburi-de-caiseVara poate cele mai apreciate fructe sunt caisele. Cu o consistenta cremoasa, bogate in fibre si foarte dulci, cu un gust excelent si un miros incredibil de frumos, caisele sunt vedetele sezonului cald. De obicei, cand mancam o caisa, scoatem samburele si-l aruncam. Ceea ce nu cunoaste foarte multa lume este ca si acest sambure de caisa sau aluna amara are proprietati excelente si poate ajuta in trata o multime de boli.

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit samburi de caise ca sa trateze infectii si boli respiratorii, astmul sau bronsita, tusea, dar au descoperit si efectele uimitoare asupra imbatranirii. In continutul lor intalnim proteine, vitamina A si C, vitaminele B, acizii grasi si betacarotenul, fier si magneziu si vitamina B17 sau amigdalina, intr-o cantitate foarte mare.
Amigdalina din samburii de caise previne aparitia celulelor canceroase, ajuta sistemul imunitar sa lupte cu aceste celulele, s-a dovedit ca pot actiona si asupra celulelor canceroase raspunzatoare de cancerul la plamani sau de cel la san. Cancerul de colon si simptomatologia sa se poate ameliora prin intermediul unei cure bazate pe samburi de caise.

Sistemul digestiv functioneaza mai bine daca se consuma cu moderatie samburii de caise in cantitati mici, litiaza biliara, tensiunea arteriala sunt combatute foarte usor, constipatia dispare, la fel si durerile provocate de artrita. Substantele din samburi de caise determina proprietati antispastice si antiinflamatoare.

Asteniile, carentele de calciu, magneziu si fier se pot trata cu samburii de caise consumati cu moderatie, cantitatea mare de fosfor ne poate fi de folos cand avem nevoie de o memorare mai rapida si mai eficienta a informatiilor, dar si atunci cand creierul da semne de oboseala. Uleiul obtinut din samburii de caise este utilizat pe scara larga in cosmetica, hidrateaza tenul si e excelent pentru masaj aromoterapeutic. Sa nu uitam nici de reglarea valorilor pulsului si de ameliorarea durerilor osoase, de reglarea tensiunii la hipertensivi, mai ales vara.

 

 

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *