În iarba …


   apr. 26

Tartrul nu iti va mai pune dintii in pericol daca soliciti stomatologului un detartraj profesional

detartrajIgiena orala este foarte importanta pentru sanatatea noastra. Periajul de doua ori pe zi, folosirea corecta a periei de dinti si a pastelor de dinti, controlul periodic al danturii la un stomatolog, toate acestea pot imbunatati sanatatea danturii si ne pot feri de pierderea dintilor. Oricat de bine ar fi facut periajul la domiciliu in timp pe dinti se va forma tartrul, care se depune pe suprafata dintilor, subgingival sau supragingival. Daca nu e curatat cum trebuie tartrul se intareste si irita gingia, schimba culoarea dintilor si incurajeaza formarea placii bacteriene.

Tartrul poate duce la afectiuni parodontale, la gingivita si dureri de dinti. Periajul profesional nu rezolva problema tartrului mai vechi, asa ca o vizita la un cabinet de stomatologie este mai mult decat necesara. Aici medicul specialist va efectua o evaluare si mai apoi va propune pacientului un detartraj cu ultrasunete, varianta moderna, sau manual, mai ales pentru indepartarea tartrului subgingival. Cea mai folosita metoda de eliminare a tartrului este cea cu ultrasunete, care elimina complet tartrul si spala rapid zona pentru a nu se incinge dintele. Alaturi de detartraj se mai utilizeaza si o alta procedura moderna, Air-flow, ce implica folosirea unui jet de apa si a bicarbonatului de sodiu pentru indepartarea microparticulelor depuse.

Cele doua tipuri de curatare a tartrului se completeaza, asa ca se vor folosi si ultrasunetele, dar si curatarea mecanica, mai ales subgingival. Detartrajul se realizeaza periodic la sase luni, inainte de orice interventie dentara cu risc de infectii, este recomandat mai ales celor cu aparate dentare fixe si celor care au nevoie de un zambet perfect. Aceasta procedura este insotita si de sangerari normale, poate fi destul de inconfortabila mai ales daca este facuta manual, insa disconfortul este usor de suportat, nu apar complicatii dupa interventie si sanatatea danturii si a gingiilor nu este afectata.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *