În iarba …


   aug. 25

Starurile K-pop

Serviciile de taxi ii ajuta pe fani sa despisteze starurile K-pop. Cand un artist devine un star se confrunta cu alta problema: fanii. Fanii stau cu ochii pe staruri si le urmaresc oriunde se duc mai ceva ca paparazzi. Hartuirea vedetelor e un lucru comun in Coreea de sud, exista si un nume pentru asa ceva, sasaeng, sunt business-uri cladite pe acest concept din care se scot bani buni ajutand fanii sa isi hartuiasca vedetele preferate. Pentru doar 100 de dolari un fan poate angaja un taxi special cu care sa mearga pe urmele artistilor. In unele cazuri se ajunge si la deces ca atunci cand o masina cu fani s-a lovit violent de autocarul vedetei urmarite. Chiar si cand nu se afla in masini fanii K-pop sunt nebuni de-a binelea. Nu respecta dreptul la viata privata, asculta telefoanele, stiu totul despre viata intima a vedetelor, se monteaza camere secrete de luat vederi in parcari, unii fani intra peste vedete in casa doar ca sa le fure pijamalele sau dresurile, izmenele, chilotii, maiourile ca suvenir. Au fost si cazuri foarte ciudate cand vedetele primeau scrisori de la fani scrise cu sange menstrual.
Anti-fanii incearca sa ii omoare de-a binelea. Pe langa fani sunt si anti-fani care vor sa omoare vedetele. In cele mai multe cazuri ei se limiteaza la a scrie comentarii care sa puna intr-o lumina proasta vedeta, dar se ajunge si la omor si acte de violenta. Un anti-fan a reusit sa otraveasca o vedeta. A fost suficient sa se adauge otrava in bautura si vedeta a ajuns la urgente. Un alt artist a reusit sa creeze o miscare impotriva sa cand a spus ca a fost la o universitate. Fanii nu l-au crezut, s-au transformat in anti-fani si au inceput sa trimita scrisori de amenintare cu moartea. S-a ajuns pana acolo incat mama cantaretului era sunata si injurata, amenintata. Artistul s-a retras pana la urma din lumea muzicala si a marturisit ca a ramas socat si afectat pe viata de cele intamplate.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *