În iarba …


   oct. 27

Servicii de externalizare IT pentru firma ta

externalizare-itIn ultimii ani, tot mai multe firme si companii apeleaza la servicii de externalizare si mentenanta it. Care credeti ca sunt motivele pentru care firmele aleg serviciile de externalizare it? In primul rand, pentru ca toate operatiunile it sa se desfasoare in interiorul firmei sunt necesare mai multe resurse materiale. De ce? Deoarece asta presupune crearea unui departament separat de mentenanta it, iar pentru aceasta este nevoie de resurse financiare. Acesta este primul avantaj al apelarii la servicii externalizare it.

Al motiv pentru care firmele apeleaza la servicii de mentenanta it tine de lispa de resurse umane. Unele firme nu au angajati specializati in it, iar angajarea acestora ar presupune costuri in plus. Tocmai de aceea, apelarea la servicii externalizare it este o solutie mult mai rapida si mai putin costisitoare.

Care functii revin unei firme care ofera servicii de externalizare it si de mententanta it? Este vorba despre administrarea serverelor, servicii de retelistica, reparatii, recuperare date si securitate it, consultanta si suport. Acestea sunt doar cateva dintre functiile pe care le presupune externalizarea it.

Deoarece este foarte important ca echipamentele tehnice la care lucreaza angajatii firmei sa fie verificate periodic si sa functioneze normal, astfel incat productivitatea muncii sa ramana aceeasi, ba chiar sa fie in crestere, consultanta it si oferirea de servicii de inalta calitate este un mod sigur de asigurare a productivitatii si confortului angajatilor.

Externalizarea it este o solutie atat pentru firmele mici, cat si pentru companiile cu multi angajati, deoarece in ambele categorii este nevoie de calculatoare si echipamente tehnice care sa fie verificate in mod constant, pentru a preintampina defectarea acestora. Preturile pentru servicii de externalizare it difera de la o firma la alta, insa sunt accesibile, inclusiv, pentru firmele mici.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *