În iarba …


   nov. 30

SERBET DE FRUCTE

Daca ti-e pofta de ceva dulce si bun in combinatie cu fructe atunci aceasta reteta este tot ceea ce ai nevoie.Asadat cand ai chef de fructe proaspete sorbetul este raspunsul.
Il puteti face din orice fructe sau chiar dintr-un mix de fructe, dupa bunul plac, fara s aveti o reteta propriu zisa pe care trebuie sa o respectati cu precizie. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmezi cativa pasi simpli si sa ai un aparat de inghetata. In rest ai nevoie doar de putina inspiratie si un plus de creativitate. Oircare este decizia ta, ca vrei sa faci un sorbet de capsuni si piersici, ori de pepene infuzat cu menta sau unul cu zmeura si vin roze, toate au aceeasi baza. Asadar haideti sa vedem care sunt ingredientele principale de care aveti nevoie:

Ingrediente (pentru 8 portii):
– 1 kg de fructe proaspete
– 1 cana de zahar
– 1 cana de apa
– 1-4 linguri de zeama de lamaie
Echipament special:
– Aparat de inghetata
Mod de preparare:
1. Pentru inceput spala bine fructele apoi curata-le de seminte sau coaja si taie-le in bucati mici.
2. Pregateste un sirop simplu amestecand zaharul si apa intr-o cratita mica si lasa totul la fiert, la foc mediu. Amesteca din cand in cand, pana zaharul se dizolva complet apoi ia cratita de pe foc si lasa siropul sa se raceasca.
3. Apoi pune fructele si jumatate din siropul racit intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie. Lasati deoparte siropul ramas.
4.Procesati energic compozitia pana cand fructele se transforma in suc.
5. Daca fructele contin seminte mici in cazul capsunilor sau al zmeurii sau sunt fibroase daca folositi mango sau ananasul va trebui sa treceti sucul printr-o sita.
6. Iar pentru ca un sorbet sa aiba cantitatea perfecta de zahar, foloseste un ou intreg si fa testul.. Pune-l in compozitia de sorbet, iar daca se ridica doar putin la suprafata, cat sa vedeti aproximativ 3 centimetri din coaja atunci proportia este una perfecta. Daca vezi prea putina coaja, adauga mai mult sirop, iar daca vezi prea putina, adauga mai multa apa sau suc de fructe. In acest fel o sa obtii proportia perfecta.
7. La final adaugati o lingura de suc de lamaie sau daca doriti putin mai acrisor chiar si 3 sau 4 linguri dar nu mai mult de atat.
8. Acopera apoi baza de sorbet si las-o la frigider pentru cel putin o ora sau chiar peste noapte.
9. Dimineata urmatoare pune compozitia racita in aparatul de inghetata si incepe sa o bati, pana cand observi ca capata consistenta unui smoothie mai gros. Procedeul in sine poate dura intre 10 si 15 minute astfel incat merita asteptarea.
10. Transferati apoi sorbetul in recipiente acoperite cu folie de aluminiu si puneti la congelator pentru cel putin 4 ore. Daca ati facu o cantitate mai mare le puteti pastra in congelator in jur de o luna fara sa isi piarda din gust si proprietati.
11. Nu uita inainte de a servi sorbetul, lasa-l sa se inmoaie timp de cateva minute, dupa aceea puneti-l frumos in boluri si impresionati-va musafirii cu orice ocazie.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *