În iarba …


   ian. 21

Scaunul cu rotile – criterii importante in alegere

Cand o persoana intampina dificultati la deplasare, diagnosticul medicului este unul destul de serios si are in vederea independenta deplasarii. In acest caz se pune problema alegerii unui fotoliu rulant, sau scaun cu rotile, asa cum il numim in limbaj uzual.

Sigur ca pentru un pacient care nu se mai poate deplasa singur a recurge la fotoliul rulant inseamna de fapt sa accepte ca isi pierde o parte din independenta, insa psihologii spun ca treptat orice pacient imobilizat va intelege ca scaunul cu rotile va fi un aliat al sau cotidian.

Pusi pentru prima data in fata unei alegeri legate de scaune cu rotile, si fara niciun fel de documentare, este aproape imposibil sa gasiti varianta cea mai buna si sa faceti, pe de alta parte, o alegere intre scaune cu rotile manuale si scaune electrice.

Pentru alegerea scaunului cu rotile ideal, exista trei criterii de care ar trebui sa tinem seama:

  • Un fotoliu adaptat morfologiei utilizatorului. Este foarte important sa alegem scaune cu rotile adaptate dimensiunilor corpului pacientului. Se masoara marimea bazinului in punctul sau cel mai mare. Trebuie, astfel, sa ramana 2 sau 3 cm intre bazin si fotoliu, pentru a se asigura o pozitionare cat mai buna. Se ia apoi masura bustului pentru a determina inaltimea spatarului (in general vorbim despre o inaltime de 40-45 cm) si la final lungimea piciorului la genunchi pana jos.
  • Un fotoliu adaptat utilizarii sale. Conteaza daca fotoliul va fi utilizat in interior, in exterior, sau in ambele situatii, pentru ca daca cele mai multe scaune cu rotile manuale sunt adaptate pentru exterior, anumite modele electrice au o autonomie limitata, care impune anumite constrangeri.
  • Un fotoliu care sa respecte modul de viata al utilizatorului. Astfel, se pot alege scaune cu rotile care sa fie folosite pe rampe, sau scaune care necesita pliere pentru a putea fi folosite in masina.
  • Fotoliu manual sau electric. Este o optiune care se face in functie de gradul de autonomie al utilizatorului. Trebuie sa fiti constienti ca fotoliul trebuie sa permita deplasarea dar si confortul. Scaunul cu rotile manual este cel mai utilizat si se adreseaza persoanelor care isi pot folosi mainile pentru a se deplasa sau care pot fi impinse pentru a se deplasa. Fotoliul rulant electric este in schimb destinat persoanelor cu problem mai grave. In plus, fotoliul electric este mult mai greu decat fotoliul manual.

Daca va confruntati cu o astfel de alegere si nu stiti inca de unde sa incepeti, la Catenapascupas.ro veti gasi o selectie foarte ampla de fotolii rulante, din care puteti alege in functie de criteriile de mai sus. Fiecare produs vine cu o descriere completa, astfel ca puteti fi informat in legatura cu performantele si functiile sale. Preturile sunt extrem de accesibile, indiferent de alegerea pe care o veti face, si calitatea este de asemenea garanta. In plus, exista si posibilitatea de a plati in rate.

 

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *