În iarba …


   ian. 31

Scaune auto pentru copii

scaune-autoSiguranta in masina pentru copii este primordiala si trebuie sa ne asiguram intotdeauna ca cei mici stau pe un loc sigur si fix. Sa nu mai vorbim de normele in vigoare pentru siguranta in autovehicule care obliga soferii sa aiba in dotare un scaun pentru transport copii daca acestia circula cu copii mici in masina. Prin urmare este nevoie de un scaun auto pentru siguranta celui mic si evident ca scaunele cu isofix 9-25 au isofix iar acestea sunt recomandate pentru doua grupe de copii aidca pentru grupa intai – deci pentru copii care cantaresc de la 9 pana la 18 kilograme cat si pentru copii care fac parte din grupa doi si anume cei care cantaresc de la 15 pana la 25 de kilograme.

Siguranta copilului este pe primul loc, de aceea, indiferent de distanta pe care o parcurgeti cu masina, copilul trebuie sa fie asigurat intr-un scaun auto copii. Scaunul este prevazut cu sistem Isofix, care va oferi o siguranta ridicata copilului, in cazul unui accident. Sistemul Isofix este prevazut cu un suport de sprijin cu inaltimea ajustabila, fixat pe podeaua autoturismului, care va transforma calatoria micutului intr-o plimbare confortabila si cat mai sigura. Isofix reprezinta un sistem de fixare sigura a scaunului pentru copii in vehicul, folosind punctele fixe de conexiune aflate in autoturism. In acest fel se permite ancorarea cat mai corecta a scaunului auto pentru copii. In cazul in care masina nu are un astfel de mecanism, scaunul poate fi utilizat si cu sistemul de prindere universala.

Iar daca achizitionati un scaun auto pentru cel mic asigurati-va ca aveti si jucariile auto necesare pentru a-l intretine pe neastamparat deoarece se stie ca cei mici nu au deloc stare in masina si vor sa fie intr-o continua miscare si cunoastere. Asadar, siguranta celui mic vine la pachet si mici distractii atunci cand va ganditii la achizitii de scaune auto.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *