În iarba …


   iun. 27

Sapa, unul dintre putinele materiale de constructii care va ajuta enorm

materiale-constructiiDaca va pricepeti putin la constructii si ati mai incercat sa faceti una alta prin casa de unul singur sau ati urmarit cu atentie mesterii cand lucreaza ati observat ca de multe ori suprafetele nu sunt „la nivel”, trebuie egalizate ca sa „vina la drept”. In acel caz exista materiale de constructii speciale care nu fac altceva decat sa aduca suprafata unde trebuie sa punem ceva sau sa construim pe cat mai aproapiata de un unghi de 0 grade.

Materialul respectiv se numeste sapa, care se utilizeaza fie ca strat final, fie ca strat suport pentru pardoseli, poate sa fie parchet sau gresie. La baza montarii unui parchet e suprafata de sub el, din beton, care are volum variabil si raspunde destul de prost la umezeala sau uscaciune excesiva, se contracta sau se umfla. De aceea trebuie sa existe o sapa care sa si izoleze cumva si sa egalizeze suprafata de lucru. Sunt mai multe tipuri de sape, de la cele simple, care se aplica direct, pe placa de beton sau pe structura nivel, ca sa existe priza mai puternica la suport si pentru egalizare, punti termice si fonice, pana la cele glisante, cu strat separator din carton bituminos de cele mai multe ori. Tot in aceasta categorie de materiale de constructii se incadreaza si sapa flotanta, care nu are contact cu elemente de structura, sarcinile statice fiind preluate, cu rol termoizolant si fonoizolant, dar si sapa incalzita, cu elemente de incalzire, ce devin elemente ale sistemului de incalzire prin pardoseala.

Daca se respecta toate indicatiile de punere in opera, sapa, de orice fel ar fi ea, asigura o montare buna a parchetului, o suprafata perfect dreapta si stabilitate mai mare, rezistenta mare in timp. Pe de alta parte, sapa turnata va izola bine, va tine departe umezeala excesiva si va fi un mijloc de prevenire a distrugerii materialelor care vin peste ea. Pentru a cumpara sapa de calitate si usor de folosit aruncati un ochi pe depozit-online, acolo unde sunt oferte de senzatie in aceasta perioada si reduceri cu voucher de pana la 500 ron. Mai multe detalii pe site.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *