În iarba …


   sept. 17

Renuntarea la trecut

renuntare-la-trecutDe indata ce se termina ceva, exista sansa pentru a incepe altceva si, la fel ca atunci cand incepe un nou capitol, exista pericolul pentru o etapa de a se termina. Acesta este ciclul de viata si o stare care va continua pana in momentul in care se trece mai departe.
Cu toate acestea, schimbarea nu este ceva care are intotdeauna loc si astfel, in loc ca o persoana sa se detaseze, ea ajunge sa fie folosita de catre altii. In acest caz, nu este posibil ca ea sa experimenteze un nou inceput in viata sa.

Se poate instala atunci sentimentul de blocaj si, in timp ce unii oameni nu vor sa ramana acolo unde sunt sau vor sa faca ceva pentru a continua, ei nu pot merge inainte sau nu pot pune ceva in loc. Acest lucru are, in mod natural, tendinta sa creeze un conflict si ar putea provoca toata viata urmari negative celor care se gasesc intr-un impas. Deci, pe de o parte, acest lucru ar putea fi ceva care va afecta intreaga viata si apoi schimbarea va fi un lucru care se va evita cu orice pret. Persoanele respective nu pot merge mai departe si, in cazul in care ceva intervine, acestea vor sa dea inapoi.

Viata lor ar putea fi similara cu un permanent deja-vu in care fiecare zi este la fel si nu exista nicio motivatie pentru ei pentru a incepe o noua etapa. Pe de alta parte, ar putea fi ceva care afecteaza o anumita zona a vietii lor si acest lucru ar putea sfarsi prin a afecta toata viata lor.
Ei ar putea sa fie constienti de daunele pe care le fac sau ar putea fi persoane care nu au nicio idée despre ceea ce se intampla, la fel cum oamenii din jurul lor ar putea sa fie constienti de problemele lor sau pot fi doar prea preocupati pentru a observa ceea ce e in jurul lor. Ei ar putea spune ca e o nevoie de detasare si modul in care ei o fac poate avea un efect important in mentalul celui afectat. Dar, indiferent de cat de constienta este o persoana sau ceea ce spun oamenii din jurul sau, aceasta nu ar putea face nicio diferenta fara un ajutor din interior.
Auto-sabotajul – cand cineva se uita la viata sa si atunci cand alte persoane se uita la ea, aceasta ar putea fi vazuta ca un exemplu de auto-sabotaj. De obicei, nu este nimeni care sa ne opreasca de la a progresa, decat noi insine.

Cel mai mare dusman este persoana din oglinda si, pana cand aceasta persoana nu va fi in masura sa mearga inainte, viata sa nu se va schimba. Dar, in timp ce acesta este cazul pentru destul de putini oameni, se poate ajunge ca ei sa fie deconectati de la motivul pentru care ei nu pot renunta la trecut, crezand ca totul este din cauza a ceea ce are loc pe plan extern.
Viziune pozitiva asupra vietii – Aceasta deconectare interioara poate provoca omul sa se simta ca o victima si sa creada ca lumea este impotriva sa si aceasta impresie este de natura sa sfarseasca prin a avea consecinte negative, multi oameni reflectand excesiv si puternic la ceea ce se intampla in interiorul lor.

Si, daca ceea ce se intampla in interiorul lor nu se schimba, ceea ce are loc in afara este putin probabil sa se schimbe. Dar, chiar daca acest lucru va cauza o suferinta acuta, asta nu inseamna ca aceasta va fi in masura de a aduce punctul lor de focalizare la ceea ce are loc in sufletul lor.
Conflictul interior – daca, pe de o parte este nevoia de a renunta la trecut si pentru a merge mai departe, si pe de alta parte este faptul ca ceva se va opri, aceasta unitate naturala este departe de a fi indeplinita. In mod evident ceva nu este corect si nu se conformeaza cu armonia interioara.

Pe de o parte, exista suferinta pe care o traieste prin detinerea de sentimente negative fata de trecut si la un alt nivel este durerea pe care o va avea in viitor daca nu va putea avansa in viata. Se poate spune ca primul tip de durere se refera la simptomele care au aparut ca urmare a incapacitatii de a renunta la ceea ce a fost inainte.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *