În iarba …


   ian. 26

Prepara rapid o friptura de pui la cuptor cand esti in pana de idei

Una din cele mai simple retete salvatoare pentru gospodine este friptura de pui la cuptor. Pentru a prepara friptura de pui nu este nevoie ca gospodinele sa aiba ani de experienta in bucatarie sau sa alerge la market dupa ingrediente sofisticate. Friptura se prepara simplu si rapid, este usor de digerat si este preferata de toti membrii familiei, inclusiv de cei mai mici si mofturosi.

Ingrediente necesare pentru a prepara friptura de pui la cuptor
Pentru a pregati cea mai buna friptura de pui la cuptor, gospodinele au o singura sarcina, si anume aceea de a alege responsabil carnea de pui pe care o vor folosi. Carnea de pui La Provincia reprezinta cea mai buna alegere in acest sens, asemanandu-se in multe privinte cu carnea de pui naturala, provenita de la pui crescuti in curte.

Asadar, este necesar un pachet de copanele inferioare de pui La Provincia, de 400 de grame de ciuperci, de 1 ardei paprika, de un ardei gras si de doua cepe rosii, de cateva crengute de rozmarin proaspat, trei-patru linguri de ulei, sare si piper. Dupa preferinte, se poate adauga in tava de friptura si doi catei de usturoi si cateva rosii cherry.

Cum se prepara friptura de pui la cuptor facuta pe graba
Friptura de pui la cuptor este o varianta exrem de rapid, dar si de satioasa si de delicioasa pentru a intampina vizitatorii. Aceasta este aromata, usoara, ideala pentru a fi servita cu un piure de cartofi si cu o salata verde.

Se spala si se taie cepele in rondele, ardeiul paprika si cel gras in rondele si rosiile cherry in doua. Se spala si se condimenteaza copanelele de pui cu sare si piper. Se spala si se scurg ciupercile proaspete si se taie in felii generoase.

Se preincalzeste cuptirul la 180 de grade Celsius si se unge o tava termorezistenta cu ulei. toate ingredientele se aseaza in tava, copanelele dedesubt si legumele deasupra. Se presara sare, piper, ulei si se adauga cateva crengute de rozmarin proaspat peste friptura. De asemenea, se adauga putina apa calduta sau supa de pui peste preparat.

Tava sta la cuptor jumatate de ora. Dupa un sfert de ora, se poate dezosa carnea, pentru gospodinele care prefera ca friptura sa fie mai moale. Pentru un gust mai bogat al fripturii, carnea se poate lasa la marinat cu 24 de ore inainte de a fi preparata. Aceasta friptura poate fi servita cu garnitura de cartofi prajiti, piure de cartofi, sote de mazare sau chiar cu o salata de primavara.

Se poate prepara friptura de pui si din pulpe superioare sau piept de pui. Unii bucatari recomanda crestarea pulpelor si adaugarea in spatiile create a mici bucati de slanina afumata, care ar da un gust deosebit. Se pot acoperi pulpele cu felii de bacon pentru a prinde o crusta delicioasa.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *