În iarba …


   mart. 02

Parodontoza. Ce este si cum o putem trata?

paradontozaNu ii dam prea mare importanta. De multe ori putem sa confundam simptomatologia ei cu cea a altor afectiuni mai putin grave. Efectele sale pot fi catastrofale daca nu este aplicat un tratament corespunzator si vizitele la stomatolog sunt evitate. Una dintre cele mai devastatoare afectiuni ale cavitatii bucale, parodontoza sau parodontita se poate manifesta indiferent de varsta, este foarte greu de tratat daca nu este depistata la timp, poate duce la pierderea dintilor si la distrugerea gingiilor. Printre primele semne ale aparitiei acestei boli se numara gingiile rosii, umflarea lor, retragerea si impresia de dinti mai lungi. Odata cu evolutia parodontozei apare si respiratia urat mirositoare si gustul neplacut din gura, in cazurile extreme apar si patii interdentale destul de evidente.

Toate aceste manifestari duc la pierderea dintilor si distrugerea danturii intr-o perioada scurta de timp. Cand vorbim de cauzele care duc la parodontoza sau parodontita nu avem cum sa nu tinem cont de rolul tartrului si al placii bacteriene, care pot sa infecteze si sa irite gingiile, la fel cum trebuie sa amintim si fumatul, mostenirile genetice si diabetul, schimbarile hormonale si de nutrititie. Singura modalitate prin care putem sa gasim un tratament pentru parodontoza si parodontita apicala este o simpla vizita la dentist. Dentistii cu experienta, cum sunt si cei de la citydent.ro, vor depista imediat diferentele dintre o simpla gingivita si o parodontoza, vor sti ce fel de tratament parodontoza este cel mai potrivit pentru pacient, in functie de istoricul sau, tratamentele nu sunt scump, clinicile au preturi foarte bune. Un tratament pentru parodontoza si parodontita apicala include in primul rand metode care elimina durerile si umflarea gingiilor, eliminarea puroiului este foarte importanta, prin drenare. In functie de gradul de gravitate observat dentistul poate propune un tratament endodontic, intins pe mai multe sedinte sau un tratament parodontoza bazat pe chiuretaj si eliminarea tesutului afectat. Se poate ajunge si la rezectie apicala si extractia dintelui in fazele acute, insa daca mergeti la timp la stomatolog puteti evita astfel de interventii destul de complicate.

Cele mai eficiente tratamente pentru parodontita apicala citydent le gasiti la Clinica CityDent, acolo unde puteti solicita de la detartraj la tratamente antimicrobiene specifice afectiunii sau operatii cu lambou, reechilibrare ocluzabila. Toti medicii de la CityDent au experienta vasta in domeniu, au cele mai noi intrumente si tehnologii de interventie si sunt gata sa va ajute cu orice probleme aveti. In plus, la CityDent vi se va explica fiecare pas al tratamentului, toate substantele folosite sunt de calitate si recuperarea dupa o operatie mai complicata dureaza mult mai putin gratie tehnicilor moderne aplicate.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *