În iarba …


   feb. 22

Pana in 2156 femeile vor alerga mult mai rapid decat barbatii

Prin 2004 revista Nature a publicat un articol despre viteza femeilor in 2156. Toate datele studiului pe care s-a bazat articolul erau luate de la Olimpiade. Un cadru didactic de lşa Oxford analizase datele stranse pentru a nu exista probleme cu numerele.

Potrivit trendurilor femeile ajungeau mai rapid la finish decat barbatii, asta insemnand ca pana in 2156 vom avea femei care alearga foarte repede la Olimpiade. Eroarea acceptata era de 724 de ani, ceea ce nu aparea in articol.

Studiul nu a luat in seamna nici factorii ce tin de prezenta testosteronului in corpul barbatilor. De fapt performantele atletilor s-ar putea sa fi fost imbunatatite de noile descoperiri din medicina inca de la inceputul secolului 20.

Impactul avut de factorul gen este destul de mic. Daca se mentine trendul femeile vor ajunge sa alerge cu viteza luminii peste inca 1000 de ani.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *