În iarba …


   mart. 26

Lucruri gasite in spatiu

fulgere-in-spatiuFulgere. La doua miliarde de ani lumina de Pamant, fantoma lui Nikola Tesla are parte de o petrecere pe cinste. Cel mai puternic curent electric inregistrat vreodata a fost observat acolo, scrutand prin spatiu-timp cu forta a trilioane de fulgere. Furtuna de fulgere e cea mai mare de felul sau, insa nu e prima de acest fel.

Furtunile de fulgere pot aparea natural in spatiile goale, in general in jurul gaurilor negre, unde campurile magnetice genereaza incarcaturi electrice uriase. Furtuna masiva descoperita e generata de o gaura neagra enorma, furtuna intinzandu-se pe 150.000 de ani lumina. Este mai lunga decat intreaga Cale Lactee. Furtuna are atata energie incat ar putea sa ofera surse de energie electrica pentru mii de ani, insa ne va arde ca pe niste cartofi pai in ulei prea incins. E bine totusi ca ne aflam la doua miliarde de ani lumina de ea.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *