În iarba …


   oct. 09

Inteligenta mai mare la pasari si primate

inteligenta-pasariCateva specii de pasari, in special ciorile, sunt considerate printre cele mai inteligente animale de pe Terra. Au o ingeniozitate deosebita in natura, pasarile se adapteaza usor la comportamentul uman, asteapta la stop si nu se aventureaza pana cand nu se face verde si lumea trece.

In 2004 cercetatorii au descoperit ca, desi au structura creierului diferita, ciorile si primatele folosesc cam aceleasi instrumente mentale absente in alte specii-anticipatia si rationamentul natural-pentru a rezolva problemele aparute. Primatele si alte animale inteligente, delfinii, care impartasesc aceste calitati sunt sociabili, au creier mai mare, mult mai mare decat marimea corpului. Ciorile sunt singurele in afara de primate care fac unelte, carlige pentru a prinde prada. Ciorile din diverse regiuni construiesc diverse unelte pentru aceleasi scopuri.

Alte pasari isi amintesc si aplica contextul la interactiunile sociale, stiu ce pasare le-a furat mancarea si isi ascund mancarea de pasarea cea rea in viitor.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *