În iarba …


   apr. 27

Gingivita netratata are efecte dezastruoase

gingivitaAveam de ceva timp gingiile rosii si parca putin umflate, iar sangerarea la spalatul pe dinti era deja o obisnuinta, insa niciodata nu am pus aceste semne pe seama unei boli. Pana cand nu am ajuns din intamplare la un nou stomatolog, recomandat de o prietena. La un simplu control care urma sa-mi spuna cum stau cu cariile si placa dentara, am aflat ca ceea ce eu luam drept obisnuit erau de fapt simptome gingivita.
Fireste ca auzisem de gingivita, stiam in principiu si ce este, dar cumva nu ma gandeam niciodata ca ma poate afecta si pe mine, si mai mult decat atat, nu cunosteam exact toata gama de simptome gingivita si mai ales nu stiam nimic despre cauze gingivita.

Din pacate pentru mine am aflat ca probleme vechi nerezolvate, dar si obiceiuri proaste de viata sunt responsabile direct pentru aparitia unei boli cum este gingivita. Asadar, la capitolul cauze gingivita am trecut tartrul (placa dentara), dintii strambi, carentele de vitamina C, igiena orala necorespunzatoare sau prost facuta, dar si stresul si consumul de tutun.
Si iata-ma acum in situatia in care stand pe scaunul stomatologului, trebuia sa ma informez complet si sa aflu un tratament gingivita care sa ma faca sa scap de neplacuta problema.

Cum scapam de gingivita doctore? Ei bine, vestea buna este ca tratamentul nu este deloc complicat si include adoptarea unor obiceiuri de viata mult mai sanatoase, astfel incat gingivita sa nu mai aiba sanse sa reapara. Asadar, cand spun tratament gingivita spun detartraje regulate (la interval de 4-6 luni), reguli de igiena orala mai stricte (periaj regulat si corect) si utilizarea unor paste de dinti speciale pentru gingii, cu proprietati analgezice, care se prescriu pentru a reduce inflamarea gingiilor, unul dintre cele mai neplacute simptome gingivita.

Vestea proasta este ca gingivita netratata poate evolua ca paradontita, o afectiune cronica ce poate duce chiar si la pierderea dintilor. Asa ca nu pot decat sa ma bucur ca am descoperit-o la timp, cand am ajuns chiar dintr-o simpla incercare la Clinica Trident. Aveam deja un stomatolog unde mergeam destul de regulat, dar specialistii de la Trident m-au convins de diferenta, de implicarea si grija lor fata de fiecare pacient in parte si de atentia cu care trateaza orice problema.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *