În iarba …


   iul. 05

Defecte banale intalnite la imprimante si cum le remediem

La tot ce inseamna device modern apar la un moment dat diverse defecte care ne transforma munca de zi cu zi intr-un calvar. La imprimante defectele pot fi asa de multe si se pot referi si la cartuse pentru imprimante, si la diverse componente hardware din imprimanta incat ne-ar trebui o pagina sau doua sa le enumeram pe toate. De la erori tipice la defectiuni majore pe care nu le-ai mai intalnit niciodata si care apar din nimic, toate acestea pot sa duca la nefunctionalitate si la pierdere de timp in depistarea cauzei reale, eventual remedierea ei. Cele mai frecvente defecte insa sunt usor de remediat si nici nu implica atat de mult timp petrecut in jurul imprimantei, tin in mare de cartus si nu necesita decat un pic de indemanare.

Iata trei dintre ele si cateva idei de remediere a problemei. Inca din primele clipe cand ati pus mana pe imprimanta puteti sa va confruntati cu cel mai banal defect, eroare, cartusul nu e recunoscut, nu functioneaza dupa instalarea corecta. Apare mesajul nerecunoscut, va ganditi imediat ca ori e gol, ori contactele nu sunt bune. Solutia simpla ar fi sa scoateti cartusul si sa il reintroduceti in locul lui. Daca tot nu merge, atunci s-ar putea sa fi uitat sa scoateti folia de protectie de pe lamelele speciale care vor intra in contact cu foia. Cand si acestea sunt scoase si tot nu merge cartusul e o problema cu microcipul, ceea ce va permite sa solicitati inlocuirea cartuselor cu un set de cartuse pentru imprimante nou-noute, de vreme ce sunteti in garantie. Ca sa fiti siguri ca defectul observat este corect puteti merge la un centru de reumplere cartuse imprimanta in Brasov si puteti solicita o verificare, reumplere eventual daca se constata ca respectivul cartus e gol.

Alt defect usor de remediat este capul de imprimare infundat din cauza consistentei tusului sau a unei incarcari, refill gresit. Se vede foarte simplu acest defect atunci cand apar pete si culori lipsa, randuri lipsa pe foaie. Curatarea capetelor de imprimare cu ajutorul softului imprimantei sau cu o carpa din bumbac servetel fin poate sa elimine eventualele urme de tus intarit sau bucatele de tus din interior. Daca e vorba de un cap de imprimare stricat atunci se poate inlocui si e mai ieftin decat sa cumparati cartuse noi. Iarasi si in acest caz puteti apela la o firma cu servicii de reumplere cartuse imprimanta in Brasov pentru diagnostic corect. De foarte multe ori s-ar putea sa va fi trezit si cu un cartus care curgea, din care se scurgea tusul. Motivul scurgerilor e reprezentat de o umplere peste nivelul admis de producator, de calitatea mai proasta a tusului sau de „slabirea” capului de imprimare, lamelele nu mai sunt asa de bune, mecanismul care permite tusului sa iasa doar cand se da o comanda e stricat.

In acest caz fie stergem cartusul si scapam de problema, fie ne adresam unui service pentru verificari, pana la urma va trebui sa inlocuim si cartusul daca scurgerile persista. Se poate schimba capul de imprimare si e mai ieftin, insa nu in toate situatiile.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *