În iarba …


   iul. 16

De ce sa nu te uiti la televizor

In general, daca incerci sa cauti ceva cu adevarat util la televizor vei cauta mult si bine. Inafara de cateva emisiuni culturale, 2-3 posturi stiintifice si 2-3 stiri cu adevarat interesante nu vei gasi; dar,  ca sa ajungi la ele trebuie sa ai puterea sa treci peste partea “intunecata a iceberg-ului”, unde risti sa ramai ancorat ore intregi.

Mai deschid televizorul din cand in cand cu speranta ca voi gasi ceva util de vizionat, un film artistic de buna calitate sau o emisiune despre cum sa traiesti mai bine. Dar tind sa raman blocat ba la un post de muzica ba la un buletin de stiri si nu mai ajung la scopul propus.

Statistic vorbind, cam 90% din stirile difuzate intr-un buletin de stiri sunt negative. Intotdeauna se gasesc tragedii, accidente sau chiar intamplari banale care de altfel ni se intampla tuturor dar care se difuzeaza oricum intr-un mod mult mai exagerat decat pare. Toata lumea stie ca viata bate filmul, dar viata nu bate stirea.

E o modalitate de manipulare foarte eficienta; ne induce o frica care ne opreste sa ne traim vietile, incepem sa ne temem de orice. Nu de cate ori ti-a zis mama cand erai mic sa nu te duci intr-un anume loc sau intr-o calatorie, ca a auzit ea o stire despre un copil care a fost omorat prin preajma locului respectiv. Acesta este un exemplu perfect de manipulare, puteti gasi chiar si voi exemple personale in care ati fost manipulat de mass-media.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *