În iarba …


   sept. 14

Cutia de viteze automata are nevoie de o atentie deosebita. Schimbarea uleiului este un prim pas spre o functionare corecta

Mai toate masinile moderne au cutii de viteze automate DSG. Cutiile pot avea pana la sase sau sapte viteze, consumul de carburant este mult mai mic, condusul este mai simplu. Practic e mai simplu sa schimbi vitezele fara efort, masina raspunde mai bine si mai rapid la comenzile pentru transmisii. Pentru ca sunt folosite mai mereu cutiile de viteze au nevoie de o atentie sporita. Primul lucru pe care ar trebui sa il faca orice sofer la o cutie de viteze dsg este verificarea uleiului.

Un schimb ulei cutie dsg este necesar cam dupa 150.000 sau 200.000 de km, insa depinde mult si de stilul de condus, de locurile prin care se conduce. Pe masura ce trece timpul uleiul se uzeaza, isi schimba radica proprietatile, asa ca singura modalitate prin care puteti avea baza pe masina ramane un schimb ulei cutie dsg facut la un service specializat, cu profesionisti cu experienta. Daca nu avem prea multe cunostinte tehnice despre cutia de viteze putem sa ne dam seama rapid daca avem nevoie de ulei nou urmarind niste semnale simple transmise de masina. In primul rand transmisia incepe sa fie zgomotoasa in mers, mai ales cand se schimba treptele de viteza. In al doilea rand observam schimbarea greoaie a vitezelor, dar si trepidatii cand se schimba acestea. In al treilea rand apar si niste socuri la fiecare schimbare a vitezelor. In al patrulea rand in lichid, ulei apar diverse resturi, impuritati care ii schimba comportamentul, calitatile.

Asa ca in loc de cei 150.000 de km se poate schimba uleiul si la 50.000 sau 70.000 daca uzura este prea mare si circulati mult cu masina. Atentie si la ce fel de ulei folositi, cumparati doar ulei de calitate de la producatori de top si preferati o marca cu o linie de productie moderna, cu investitii permanente, un brand care tine la calitatea produselor sale.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *