În iarba …


   feb. 17

Cum sa fii safe pe site-urile de dating

Site-urile de matrimoniale sunt inca invaluite in mister si prejudecati, insa se intampla adesea ca temerile celor care prefera sa stea la distanta sa fie intemeiate. Iata de ce este important sa acordati atentie fiecarui detaliu atunci cand deveniti utilizator de site de intalniri. E posibil ca uneori ispita sa fie atat de mare incat sa nu va mai ganditi la riscuri… Si totusi ele exista! Vestea buna, insa, e ca exista si cai de a ramane safe pe site-uri de dating.

Nu numai cei pe care ii intalniti ci si locul sunt importante atunci cand va imbarcati in aceasta “aventura”. Verificati intotdeauna site-ul pe care incercati sa va gasiti perechea. Asigurati-va ca sunt trecute toate mentiunile legale necesare si ca cititi conditile generale de utilizare. De asemenea acordati atentie si parerilor altor utilizatori. Veti afla astfel despre experiente riscante si neplacute, sau chiar despre posibile identitati ale unor utilizatori in cautare de victime.

Protejati-va viata privata. Este un pas extrem de important in cautarea iubirii on-line. In afara de informatiile legate de personalitate, nu va treceti in profil informatii personale, eventual nume de familie, loc de munca sau, si mai rau, starea financiara. Nici nu mai vorbim depre povestioare care va pot compromite sau de imagini ce prezinta nuditate si care pot fi folosite impotriva voastra mai devreme sau mai tarziu.

Alegeti o poza personala pe care nu o folositi si pe retele de socializare, astfel incat sa nu vi se poata recunoste identitatea imediat pe internet. E incredibil cat de usor se poate afla totul despre voi, online, cand nu va protejati identitatea.

Nu trimiteti niciodata bani sau date bancare unui necunoscut, nici chiar atunci cand face parte din viata voastra de luni de zile si petreceti ore intregi in fata calculatorului vorbind si mai mult de atat gandidu-va la el. Escrocii buni nu se vor grabi sa va insele, ci se vor asigura ca inainte va castiga increderea.

Nu va incredeti in imagini. Pozele de profil pot sa nu fie reale, ci culese de pe net, si sa apartina oricui altcuiva. Chiar si video-urile pe care le vedeti pe webcam pot fi ale altcuiva. Evitati nuditatea in fata web cam-ului. De aici pot decurge situatii cu adevarat neplacute si chiar periculoase.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *