În iarba …


   ian. 14

Cum sa ai mai mult succes in tot ce vei intreprinde in 2020?

Pentru cei mai multi dintre noi, fiecare inceput de an vine cu noi provocari dar si cu dorinta noastra de a ne bucura de mai mult succes in tot ce intentionam sa intreprindem fie la locul de munca sau in viata noastra de zi cu zi in familie. Si daca finalul anului care tocmai s-a incheiat ne-a surprins, ca de fiecara data in astfel de perioade, la momentul bilantului, cand adunam atat realizari, cat si unele esecuri, intotdeauna ne straduim sa pasim in noul an cu increderea ca vom realiza mai bine cat mai multe din lucrurile pe care ni le propunem.

Iar pentru a ne bucura de reusite, este indicat sa facem o planificare temeinica referitor la tot ce ne propunem pe anul in curs. Un punct de plecare potrivit este sa ne notam tot ce dorim sa punem in practica in anul care a inceput. Astfel, daca la serviciu s-a pastrat traditia oferirii de Craciun a unor agende pentru 2020, un astfel de dar se va dovedi extrem de util in demararea planurilor noastre in noul an, alaturi de acel pix de lux pentru cadou, care a completat surpriza de sub bradul de la birou. Daca nu, achizitionaza o agenda corespunzatoare anului in curs si nu mai amana momentul utilizarii acesteia.

Agenda simpla sau datata?

Ambele variante au avantajele lor si isi pot dovedi utilitatea in situatii putin diferite. Astfel, daca esti genul care se pierde in detalii, o agenda care sa contina datari iti va fi mai utila, pentru ca te va determina sa te limitezi, mai concis, la spatiile corespunzatoare unei zile, saptamani, luni etc. De asemenea, o agenda simpla iti va fi de folos in conditiile unor planificari diferite de la o luna la alta, cu perioade mai incarcate, cu activitati ce pot depasi spatiul oferit de agenda datata, alternand cu perioade cu program mult mai lejer. Deci cu siguranta agenda cu file fara niciun fel de marcaje va fi optiunea potrivita in acest caz.

Indiferent de varianta de agenda aleasa pentru planificari, cel mai bun moment pentru a face insemnarile necesare este dimineata, in momentele de tihna oferite de savurarea cafelei, cand fie vom schita activitatile zilei care incepe, fie pentru o saptamana sau intreaga luna. De asemenea, creionarea in linii mari a planurilor pe care le dorim demarate pentru intregul an 2020 este un capitol esential. Pe cat posibil, trasarea unor termene cat mai realiste de indeplinit ale acestora ne va oferi un impuls suplimentar in realizarea lor.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *