În iarba …


   feb. 03

Cum pregatesti un frigarui de pui numai bun de mancat?

In locul banalului gratar si acasa, dar si la restaurante o varianta mult mai simpla, dar la fel de gustoasa ramane frigaruiul. Frigaruile sunt simplu de facut, pe niste bete din lemn sau metal se pun legume, bucati de carne, in combinatii diferite, dupa care se fac la gratar, la jar. Spre deosebire de gratarul clasic, cand te apuci sa faci frigarui de pui din pui de tara e bine sa tii cont de mai multe sfaturi ca sa nu le strici sau sa obtii gusturi pe care nu le poti… inghiti.

Daca se folosesc bete din lemn de orice fel, ele trebuie lasate in apa inainte de a fi puse in dreptul focului. Cand folosim carne slaba, pui de pilda, legume, toate se ung bine cu ceva ulei, la fel si gratarul, ca sa nu se lipeasca. Evitarea lipirii de gratar este simplu de facut, prin testarea temperaturii acestuia cu o bucatica de carne sau din legume, gratarul e musai totusi sa fie incins cat se poate de mult.
Un secret pentru a avea mereu frigarui de pui suculente si gustoase este sa avei ingrediente care se fac cam in acelasi timp si bucatile sa fie micute. Gatirea perfecta apare doar atunci cand frigaruile sunt intoarse pe toate partile. Condimentarea e iarasi importanta, trebuie sa adaugati obligatoriu sare si piper, dar nu excludeti si alte condimente mai sofisticate, orice se potriveste e bun. Alt secret pentru frigarui perfect tine de marinare, carnea e obligatoriu sa fie marinata, lasata sa absoarba substanta in care se marineaza si ingredientele cat mai mult.

Frigaruile se fac doar la jar si niciodata pe un foc deschis, pentru ca se vor arde. Daca le faceti la tigaie totusi, in casa, focul trebuie sa fie foarte mic si tigaia de calitate, ca sa nu se lipeasca totul si sa iasa un mare fiasco si miros cat cuprinde.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *