În iarba …


   ian. 25

Copilul tau are probleme de comportament? Nu intelegi si nu stii cum trebuie sa reactionezi?

psiholog-copiiUn copil care nu e inteles de parinti este un copil care mai tarziu va avea probleme de comunicare si de relationare. Incapacitatea de a-si exprima propriile sentimente, emotii, trairi, proasta relationare cu cei din jur si raspunsul neadecvat la stimulii sociali toate acestea pot afecta dezvoltarea psihologica a acestuia si chiar personalitatea sa. Micutii nu au cum sa depaseasca aceasta faza destul de complicata, parintii nu au suficienta experienta pentru a-si da seama ce ar trebui sa faca, asa ca singura solutie este programarea pentru o vizita la un psiholog pentru copii.

Pe langa experienta si instrumentele si metodele corecte de aplicat in astfel de cazuri, psihologul care lucreaza cu micutii, cum e si psihologul pentru copii Camelia Dracsineanu, poate evalua obiectiv un comportament sau un mod de a actiona al copilului si poate determina rapid care e problema, oferind solutii practice atat lui, cat si parintilor. Avantajele vizitei la psihologul pentru copii sunt date de metodologia adecvata aplicata in timpul sedintelor, de numarul mare de cazuri pe care acesta le-a vazut si de rezultatele observate in cazul micutilor pacienti, rezultate care au completat experienta sa. De asemenea, sedintele de psihoterapie desfasurate de psihologii pentru copii, de psihologul pentru copii Camelia Dracsineanu, sunt gandite in asa fel incat micutii sa isi poata rezolva aceeasi problema identificata si in viitor, fara ajutorul unui psiholog, parintii sa poata reactiona corect atunci cand copilul are un comportament incorect sau are emotii care nu sunt exprimate intr-o maniera normala. Psihologul pentru copii va aplica cele mai moderne metode de terapie si va prezenta la final rezultatele parintilor, care la randul lor vor primi sfaturi in privinta continuarii ideilor trasate in timpul sedintelor.

Un psiholog pentru copii il va ajuta pe cel mic sa se integreze mai bine in colectiv, sa relationeze cu cei din jurul sau intr-o maniera placuta si sanatoasa pentru psihicul sau, sa aiba o personalitate dezvoltata armonios si echilibrata. Rolul psihologului pentru copii nu se reduce doar la observare si interventie, el poate consilia intreaga familie si poate reface legaturile dintre generatii, legaturi care sunt destul de firave astazi si care tind sa fie tot mai superficiale. Sedintele de psihoterapie pentru copii trebuie continuate si in particular cu teme date micutilor si discutii cat mai aplicate pe marginea problemelor varstei, copiii trebuie sa aiba mereu cele mai bune exemple de comportament si sa inteleaga ce e bine si ce nu e bine in reactiile lor.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *