În iarba …


   sept. 19

Clipitul

clipitClipim la fiecare doua sau zece secunde. Clipirea este un proces involuntar pe care-l percepem doar daca ne concentram atentia pe el sau cineva ne atrage atentia, avem un corp strain in ochi. Insa cum reuseste creierul sa mentina acest proces in mod continuu fara un input constient.

Clipitul este o actiune reflexa automata, gandita pentru a proteja si a mentine umiditatea la nivelul ochilor. Coltul ochilor produce constant lacrimi, lacrimi care sunt „sterse” cu ajutorul miscarilor pleoapelor pe masura ce clipim pentru a mentine ochii curati si lubrifiati. Sistemul automat care controleaza clipitul se asigura si ca pleoapele acopera complet ochii atunci cand ceva se indreapta spre fata noastra si ne poate lovi.

Procesul clipitului poate fi stopat complet doar daca ne gandim constient la el, insa perioada pentru care ne putem abtine sa clipim e scurta pentru ca sistemul special ne forteaza sa clipim din nou.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *