În iarba …


   dec. 24

Cizmele de ploaie rămân în trend și în continuare

Intrate în moda urbană puternic în urmă cu vreo câțiva ani, diversele modele de cizme cauciuc de damă se pare că și în 2019 la mare căutare. Indiferent ce spun unii cârcotași, o pereche de încălțăminte impermeabilă reprezintă un element al unor ținute outdoor ce se poate purta cu încredere chiar și pe la noi, dată fiind starea deplorabilă a drumurilor pe timp de ploaie, nu doar în Marea Britanie sau în Danemarca.

Se poartă cizme de cauciuc în toată lumea, din necesitate, dar și ca fiță

Farmecul pe care aceste cizme de ploaie îl au face în continuare ravagii printre fashionistele de pretutindeni, influențate fără îndoială și de vedetele europene, dar și de starurile americane ce se afișează purtând asemenea încălțări de cauciuc chiar și pe vreme bună.

În Occident, cizmele de cauciuc au devenit sinonime mai ales cu clasa înaltă britanică, reprezentând un accesoriu nelipsit al vieții rurale (pe domeniile personale ale celor cu rang nobiliar). În special cizmele de cauciuc Hunter rămân în continuare cel mai popular brand în rândul societății britanice. Interesant este că stilul englezesc clasic (destul de anost, dacă ar fi să vorbim cinstit) nu a fost niciodată atât de chic, mai ales dacă în ținute de exterior sunt integrate și niște cizme de cauciuc colorate vesel.

E suficient să facem rapid o căutare pe internet și o să vedem că firme prestigioase produc acum și cizme de cauciuc într-o varietate surprinzătoare de culori și forme. Oricine e în căutarea unei perechi care să îi placă, o va găsi cu certitudine. Inclusiv pe site-urile ce comercializează articole de încălțăminte sport și pentru drumeții.

Aceste cizme sunt cea mai inteligentă și cea mai practică alegere pe care o puteți face pentru vremea ploioasă, dar și pentru perioadele de la finalul iernii, când deși termometrul arată că gradele Celsius sunt în continuă urcare, soarele încă nu răzbește a evapora apa provenind de la zăpada topită și care, din cauza asfaltului nu se poate scurge în pământ. O încălțăminte obișnuită nu face față bălților acestora, de aceea e nevoie de una specială, impermeabilă. Categoric, niște cizme de cauciuc de calitate sunt imbatabile în astfel de condiții! Iar dacă ai de gând să îți petreci un sejur la o pensiune, într-un sat uitat de lume, obligatoriu ai nevoie și de asemenea încălțări de protecție.

Nu toate cizmele de cauciuc se pot încălța și iarna

Evident, cizmele de cauciuc fără căptușeală adecvată nu sunt indicate pe vreme geroasă, chiar dacă au talpa antiderapantă, deoarece picioarele riscă să înghețe în ele dacă nu sunt protejate de niște ciorapi din aceia din lână împletită, cum mai fac încă țărăncile din satele din zona Sibiului.

Totuși, chiar dacă nu sunt niște cizme all season, precum cauciucurile de mașină, majoritatea modelelor pot fi de mare ajutor primăvara, vara și toamna, de aceea e bine ca oricine să aibă acasă măcar o asemenea pereche de încălțăminte de protecție.

Pentru femei există chiar și cizme de cauciuc cu toc înalt sau cu platformă, dar parcă tot acelea cu format clasic sunt mai potrivite, indiferent de ținuta casual abordată. Nu de alta, dar pe vreme neprielnică, pe un teren ce poate să fie alunecos de cele mai multe ori, e nevoie de multă stabilitate. Iar un toc sau o platformă, mai ales dacă și cizma de cauciuc respectivă are un design ceva mai neconvențional, nu își poate îndeplini rolul practic pentru care este în principal purtată: de a proteja eficient contra umezelii și noroiului.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *