În iarba …


   nov. 10

Centrala pe gaz – eficienta si costuri reduse

Intrebarea „ce tip de centrala sa aleg?” este in mod cert cea mai grea problema pentru cei care decid sa isi achizitioneze sau sa isi construiasca o locuinta noua sau pentru cei care pur si simplu isi doresc sa isi schimbe sistemul de incalzire cu o centrala termica noua. Raspunsul nu este niciodata simplu, iar alegerea unei centrale termice tine de mai multi factori si de particularitatile fiecarei case.

Gama de solutii de incalzire este una foarte variata, mergand de la centrale termice pe gaz, centrale termice electrice si ajungand pana la panouri radiante sau incalzire prin pardoseala cu diverse sisteme, etc.

Varianta pentru care opteaza in continuare cei mai multi dintre romani este aceea a achizitionarii de centrale termice pe gaz.

Centrala termica pe gaz are un arzator care incalzeste apa, aceasta fiind apoi distribuita printr-o retea de incalzire in intreaga casa. Reteaua de incalzire este alcatuita din tevi care duc catre caloriferele clasice care functioneaza cu apa calda, sau catre reteaua de incalzire prin pardoseala, in functie de optiunea fiecaruia la constructia sau achizitionarea casei.

Gama de centrale termice pe gaz prin condensare este de departe cea mai eficienta, ajungand pana la 105%. Daca o astfel de centrala termica este ceea ce va doriti, gasiti cele mai bune, mai accesibile si mai eficiente modele de pe piata in oferta celor de la RoInstalatii.

La RoInstalatii gasiti centrale pe gaz cu capacitati diferite, in functie de necesitatile de incalzire dintr-o locuinta sau un spatiu, raportat la volumul de incalzit, incepand cu segmentul cel mai popular – 6-24 Kw – si ajungand pana la cele mai puternice centrale pe gaz, cele de peste 35 Kw.

In functie de centrala termica pentru care optam va fi nevoie, sau nu, de un spatiu suplimentar pentru instalare. In general pentru apartamente este suficienta instalarea unei centrale termice murale pe gaz, care se fixeaza pe perete si nu necesita un spatiu anume dedicat. Pentru locuinte cu suprafete mai mari, asa cum sunt casele cu mai multe etaje sau cu dependinte, veti avea nevoie de o centrala pe gaz de dimensiuni si capacitate mai mari, care e posibil sa necesite o camera suplimentara, care se numeste camera tehnica.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *