În iarba …


   oct. 21

Cati ani dureaza viata unei baterii auto?

Durata de viata a unei baterii de masina este in medie cuprinsa intre 4 si 5 ani. Asta nu inseamna insa ca la fiecare patru sau cinci ani fiecare posesor auto va trebui sa isi schimbe bateria. Este suficient sa fiti atenti la masina, iar la primele semne de oboseala pe care le simtiti la baterie sa va ganditi la schimbarea sa. Daca la finele a patru sau cinci ani nu constatati ca masina este lipsita de energie la demaraj, inseamna ca nu este necesar sa o schimbati.

Sigur ca exista mai multe tipuri de baterii auto, si nu toate se comporta la fel cand vine vorba despre momentul schimbarii.

De asemenea, este important sa stiti ca durata de viata a unei baterii depinde foarte mult de strarea sa la cumparare. Daca este utilizata imediat dupa iesirea din fabrica, performanta unei baterii va fi maxima. Daca a fost mult timp pe rafturi, in magazin sau service, performanta sa va fi mai scazuta. De aceea, bateria originala cu care masina vine din fabrica dureaza in general mai mult decat bateria de schimb. Prima este montata pe masina direct dupa fabricare, in timp ce pentru bateriile pe care le schimbam ulterior nu avem aceeasi siguranta. Printre bateriile cu o durata de viata lunga si o garantie considerabila, se numara si gama de baterii auto Varta, de la Vrum Auto.

Dincolo de starea bateriei la montarea pe masina, exista si alti factori care pot reduce durata de viata a unei baterii. Cel mai mare dusman al unei baterii este sa o lasati inactiva o perioada lunga de timp. Atunci cand bateria este in inactivitate pentru mai mult timp, aceasta se descarca incet, pana la punctul la care este imposibil sa mai fie incarcata. Sfatul profesionistilor este ca atunci cand nu folositi masina in mod regulat pentru drumuri, macar sa o porniti frecvent, pentru a o mentine in stare de functionare.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *