În iarba …


   oct. 05

Cateva tehnici pentru o comunicare interesanta cu un om pe care-l cunosti prima data

Cred ca vi s-a intamplat si voua sa aveti momente in care cunoasteti o persoana sa va este prezentant cineva la un moment dat la o intalnire intre prieteni si parca va pierdeti, fara a sti cum sa reactionati, ce se sa ziceti, cum sa va purtati etc. Personal, si eu am patit asta de nenumarate ori si stiu ca este un moment penibil atat pentru mine, cat si pentru persoana respectica. Totusi, pentru a evita ca momente de acest gen sa se intample, poate ar fi cazul sa tii si tu minte cateva tehnici prin care sa poti avea o discutie normala, ba chiar interesanta cu o persoana pe care o cunosti pentru prima data.

Prima indicatie este sa incerci sa te uiti in ochii omului, bine, este evident ca nu trebuie sa fii prea insistent, deoarece atunci, pur si simplu, vei intimida persoana, ci mai degraba sa-i oferi prin privirea ta incredere spre a duce o conversatie. De obicei, oamenii isi evita pe cat posibil ochii, nu cumva sa se priveasca. Mie mi se pare absurd, ochii nostri vorbes uneori mai mult decat buzele, de aceea, de sa nu-i lasi sa-si faca treaba?

A doua indicatie este sa zambesti sincer celui pe care l-ai cunoscut. Este o chestie atat de simpla si banala, ati zice voi, dar foarte multi uita sa zambeasca, iar limbajul non verbal este cel mai usor de citit. Tu cum te-ai simti in fata unui om cu o expresie faciala neutra sau chiar negativista. Zambetul este foarte important, de aceea, zambiti cat mai mult si veti observa ca si noua persoana va raspunde la fel.

Nu uitati despre formulele de salut. Ati zice: dar asta e ceva normal! cine ar putea sa uite sa salute? Poate, dar de foarte multe ori, poate chiar fara sa ne dam seama, incepem discutia cu o intrebare sau cu o replica care poate sa duca totul de rapa. De aceea, chiar daca vi s-au facut prezentarile, nu uitati sa mai salutati o data persoana, asta e cel mai bun inceput.

Nu uitati de limbajul corpului nostru. Noi transmitem foarte multe mesaje fara sa ne dam seama. Daca suntem incordati sau emotionati sau pur si simplu, pierduti, persoana din fata noastra isi va da seama imediat si e posibil sa se simta la fel. De aceea, incercati sa inspirati siguranta si incredere. Atentie maxima la pozitia mainilor, de exemplu. De foarte multe ori, mainile incrucisate in fata pieptului pot avea o interpretare gresita, de exemplu, ca o reactie de aparare si lipsa de deschidere, de aceea, incearca sa-ti lasi mainile libere, fara gesturi de aparare. Fii natural si deschis.

Este important sa manifesti interes fata de ceea ce spune persoana, dar e foarte important sa fie un intere sincer, nu fi prefacut, deoarece asta se simte. Daca noul om pe care l-ati cunoscut vi se pare interesant, atunci nu ezitati sa-i aratati asta, sa-l incurajati sa vorbeasca despre el, sa va povesteasca, veti vedea ca astfel va deveni mult mai deschis.

Este important in toata aceasta poveste sa va invatati si sa ascultati cu atentie. Probabil, capacitatea de a asculta, este una pe care o respect si o admir cel mai mult. Foarte multi oameni stiu sa discute, dar foarte putini stiu sa si asculte. Odata ce ati incurajat persoana pe care ati cunoscut-o sa vorbeasca si sa va povesteasca, atunci, acultati-o cu atentie. Puneti-i intrebari, cereti detalii, ascultati-o activ.

Si o ultima indicatie de care sa tineti cont este sa incercati sa fiti o persoana mai pozitiva, oamenii pozitivi sunt atat de mult apreciati. Incercati sa vedeti in tot partea buna si veti observa cum oamenii se vor strange in jurul vostru.

Intr-un final, incercati sa fiti voi insiva, deoarece orice tentativa de a parea altcineva sau de a crea o imagine care nu va reprezinta ar putea sa esueze si sa se intoarca impotriva voastra. Sa descopetiti oameni noi si interesanti, cu care sa va simtiti liberi sa discutati de la prima intalnire.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *