În iarba …


   mart. 29

Care sunt principalele simptome ale diabetului si cum il tratam?

AnalizaO boala care afecteaza mai mult de jumatate din populatia globului, diabetul este o afectiune care se manifesta printr-un nivel crescut al glucozei in sange. Prea mult zahar in sange duce la riscul aparitiei accidentelor cardiovasculare, stop cardiac, insuficienta renala sau orbire, leziuni tegumentare. Daca va intrebati care sunt principalele simptome ale diabetului trebuie sa stiti ca ele sunt usor de confundat cu alte simptome ale unor afectiuni banale sau stari pasagere. De exemplu, diabeticii sufera de sete si slabesc excesiv fara motiv, au poliurie, obosesc rapid si se simt mai mereu epuizati, indispusi.

Alte simptome diabet pot face trimitere la irascibilitate si iritabilitate excesiva, constipatie episodica, slabirea vederii fara un motiv intemeiat, amorteli ale membrelor inferioare. In unele cazuri mai severe, simptomele diabetului pot include si dureri musculare, prurit si modificari ale tegumentelor. Cei care prezinta cele mai clare simptome diabet sunt indivizii de peste 40 de ai supraponderali, cei cu antecendente in familie sau cu un regim alimentar si un stil de viata improprii.

Diabetul este de doua tipuri, zaharat tip 1 si tip 2. Primul apare mai ales la copii si adolescenti, se datoreaza pancreasului care nu mai e in stare sa produca insulina, de unde si simptomele diabetului tip 1, glucoza prea multa in sange. Tratamentul diabet zaharat simptome se realizeaza cu injectii de insulina si dieta echilibrata. Diabetul zaharat tip 2 se manifesta dupa 40 de ani, se dezvolta lent, pancreasul secreta insulina insa nu in cantitate suficienta ori exista rezistenta la insulina. Tratamentul diabet zaharat simptome tip 2 se poate realiza fie prin dieta specifica, prin administrarea de medicamente sau de insulina, in functie de ce nevoi are fiecare pacient.

De la favio.ro puteti cumpara la un pret excelent un complex de multivitamine, un aliat de nadejde impotriva diabetului. Cu 16 vitamine si minerale, medicamentul pentru diabet tine glicemia in limite normale si sustine functionarea normala a pancreasului endocrin. Stimuleaza functionarea normala a tiroidei, sustine sistemul imunitar si previne tulburari de coagulare la nivelul sangelui. De asemenea, reduce senzatia de oboseala, are grija de ochi si asigura nutrienti necesari diabeticilor. Pentru intrebari legate de diabet si informatii despre aceasta boala cronica intrati pe Favio.ro.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *