În iarba …


   iun. 22

“Capcanele” inevitabile ale datingului online

Dincolo de riscurile mai mult sau mai putin serioase ca ceva rau sa se intample in urma unei relatii cu o persoana cunoscuta pe un site cu anunturi matrimoniale femei singure, exista si cateva “capcane” comune, pe care e bine sa le evitati pe cat posibil, astfel incat totul sa decurga normal si ca relatia sa aiba sanse de reusita.

-Cand intalnesti online pe cineva care te intereseaza in mod deosebit, e posibil sa cazi in capcana de a consuma mai multa energie incercand sa te faci placut si sa te asiguri ca ii placi, mai degraba decat sa te gandesti bine daca TU o placi cu adevarat pe cea cu care vorbesti.

Fara sa iti dai seama, te trezesti ca ii spui cele mai frumoase povesti si ca incerci din greu sa fii interesant si placut, dar in tot acest demers, uiti sa fii atent la ceea ce iti spune cea din fata ta si ratezi astfel sansa de a vedea daca si ea este o persoana interesanta. E posibil ca astfel sa nu iti dai seama daca sunteti sau nu compatibili.

-Chimia personala nu are nimic de-a face cu buna comunicare online. Se intampla adesea ca persoane care au o comunicare foarte buna online si care isi imagineaza ca sunt compatibile, sa aiba parte de zero chimie atunci cand se intalnesc fata in fata. Atractia este extrem de importanta intr-o relatie, astfel ca daca ea nu exista la prima vedere e foarte putin probabil sa apara pe parcurs. Nu incerca sa fortezi o relatie fara chimie. E posibil ca cea cu care stai de vorba de ceva timp sa iti poata fi doar o prietena si nu neaparat o posibila iubita.

-Riscul de a idealiza o persoana cunoscuta online este si el unul pe care trebuie sa il iei in calcul. Gasesti o femeie care iti place, al carei profil iti inspira clar “caut iubire” si cu care speri ca totul va merge bine. Cand persoana nu este in fata ta e mai usor ca imaginatia sa iti zburde si din cauza sperantei si a emotiei sa vezi in ea mult mai mult decat este de fapt. Astfel, o vezi ideala si exista riscul sa constati mai tarziu ca nu este asa.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *