În iarba …


   mai 23

Boli comune si tratamente romane antice bizare

tratament-acneeAcneea. Acneea era o problema pentru toti tinerii romani, asa ca romanii au incercat sa gaseasca un tratament. Carnea de crocodil era eficienta in scoaterea punctelor negre, dar doar atunci cand se combina cu uleiuri speciale. Daca totusi problema cosurilor persista, romanii sfatuiau tinerii sa faca o baie cu ulei si banza acra ca sa elimine complet infectiile de la nivelul porilor.

Frunzele de praz puteau sa termine acneea rapid daca erau frecate pe locul unde iesisera cosurile. Intr-un final, se utiliza sucul de smirna, impreuna cu miere si cassia, care putea vindeca repede cosurile din diverse zone. Daca toate incercarile esuau, medicul lui Teodosius, un imparat roman din secolul al IV-lea le recomanda tinerilor sa-si frece fata cu o haina in timp ce se uitau la o stea care cadea. Din motive nestiute, acest gest pare ca facea cosurile sa „cada” de pe fata.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *