În iarba …


   ian. 22

Batalia cocorilor din spatele curtii

Prin 1970 erau doar vreo 57 de cocori dintr-o specie rara pe toata planeta. Astazi sunt vreo 500. Exista si un program care ii invata cum sa migreze cu ajutorul avioanelor, oamenii care ii ajuta poarta costume care infatiseaza cocori pentru a nu speria pasarile.

In Floria exista o casa a unei batrane plina de locuri de unde pasarile puteau manca. Un grup de cocori a descoperit comoara din curtea femeiii si au inceput sa isi duca viata simpatica doar in zona respectiva. Femeia nu a dorit sa isi strice toate locurile pentru hranit pasarile din curte asa ca autoritatile nu prea au avut ce face.

Sotul femeii era bolnav de Alzheimer, asa ca toata ziua statea in curte fara sa stie de el si se uita la pasari. Pentru o clipa, cand cocorii aterizau in curtea sa barbatul isi revenea… Insa nimic nu justifica implicarea in viata si ciclul unor cocori pe cale de disparitie. Pana la urma pasarile se pare ca ar fi plecat, dar se reintorc mereu acolo…

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *