În iarba …


   oct. 27

Aspecte fascinante despre frica

fricaFrica e codata in neuroni. In timpul unei frici reale sau imaginare, victima poate sa experimenteze niste simptome cu totul iesite din comun. Hiperventilatie, imposibilitatea miscarilor normale, chirchire ca un soricel, toate reactiile vin dintr-o micuta parte din creier.

Amigdala ramane un organ misterios, desi e foarte mic, cat o nuca, insa soarecii de laborator antrenati sa li se faca frica cand aud un sunet au demonstrat doua lucruri despre centrul fricii. Cand a intervenit stimulul, soarecii au stiut cam ce se va intampla imediat si li s-a facut frica. Unii neuroni din amigdala erau codati si aveau informatii despre amintiri inspaimantatoare din trecut, adica un fel de biblioteca ce stocheaza cam tot ce a avut legatura cu frica.

Cand ne confruntam cu un pericol potential, amigdala preia controlul creierului. Totul se opreste pentru cateva secunde pentru a se gasi raspunsul corect la teama.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *