În iarba …


   sept. 21

Anvelopele de iarna te ajuta sa te deplasezi pe drumuri inzapezite

anvelope-iarnaCu o istorie foarte lunga, de 80 de ani, impliniti chiar anul acesta, in 2016, anvelopele de iarna pentru diverse tipuri de autoturisme continua sa isi faca treaba si sa ii ajute pe soferi sa se deplaseze rapid si in siguranta in sezonul rece. Prima anvelopa de iarna a fost o inventie finlandeza, fiind utilizata doar pentru camioane si autobuze. Au trecut doi ani pana sa apara si primele anvelope iarna pentru autoturisme de pasageri, insa asteptarea a meritat, anvelopele aveau benzi de rulare adanci, rezistau pe zapada, gheata, asfalt normal.

Prin 1961 a aparut si prima anvelopa cu tinte, dar era folosita de pilotii de raliuri, apoi au aparut si anvelope fara tinte, mai apropiate de ideea de anvelope iarna pe care o acceptam astazi. La momentul de fata toti marii producatori de anvelope pentru toate sezoanele isi contruiesc anvelopele si le adapteaza in functie de conditii climatice, de drumuri si de intretinerea lor pe timp de iarna. Calitatea cea mai importanta a anvelopelor pentru iarna moderne este cu siguranta aderenta foarte buna si sistemele anti-derapaj. La temperaturi de sub 7 grade Celsius, cauciucul din care sunt confectionate anvelopele pentru iarna ramane flexibil si moale, asa ca deplasarea pe polei sau zapada moale, afanata nu reprezinta o problema, franarea e sigura si rapida. Canelurile si adancimea lor sunt foarte importante pentru deplasare in siguranta, asa ca toti producatorii lucreaza mereu la perfectionarea lor. Anvelopele de iarna trebuie inlocuite toate odata, nu doar cele din fata si din spate.

De ce? Pentru ca economia de cateva sute de lei inseamna punerea vietii soferului si a pasagerilor intr-un pericol imens, mai ales cand intervine franarea si masina are tendinta sa se deplaseze in directii opuse, in functie de cat de buna e aderenta si unde au fost schimbate cauciucurile vechi. Pentru cei care nu stiu cum sa le aleaga pe cele mai bune sau nu stiu sa le inlocuiasca se pot adresa serviceurilor autorizate si firmelor specializate in vanzari de anvelope.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *