În iarba …


   dec. 02

Accion Ortografica Quito

Cu sediul in Quito, Ecuador, cei trei membri ai Accion Ortografica Quito sunt cetateni obisnuiti in viata de zi cu zi, dar noaptea merg pe strada cu sabloane si cutii de spray. Nu, nu sunt artisti graffiti, nu in sensul in care toata lumea se gandeste la arta graffiti. Ei cauta greseli gramaticale pe care vor sa le corecteze in graffiti-uri. Totul a inceput cand un membru a vazut ceva scris cu graffiti plin de greseli gramaticale.

Noaptea, colegii sai si acesta au corectat toate cele 10 greseli din fraza de pe perete si au pus si semne de punctuatie. Dincolo de toate, gramatica este cu adevarat importanta asa ca merita sa stim sa ne exprimam corect chiar si pe ziduri. De exemplu, un membru al grupului spune ca o virgula poate face o diferenta imensa intr-o propozitie si iti poate schimba chiar si viata. Pentru a implica cat mai multi oameni in proiectul lor, cei trei s-au gandit sa deschisa si o linie telefonica unde oamenii obisnuiti sa raporteze greselile de pe ziduri. Al treilea membru actioneaza si in online, pe Twitter si corecteaza tweet.uri de la politicieni care nu prea le au cu gramatica. Desi pot lua amenzi si pot face puscarie pentru ca scriu si se joaca cu zidurile, acestia nu se tem. Totusi ei nu se vor lasa pana orasul nu va mai avea nicio greseala…pe ziduri.

FacebookGoogle+Twitter

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *